#9 Jaguar XK8 '97 detsember 16, 2019 Lisa kommentaar
#9

#9 : Jaguar XK8 Convertible 4.0 1997a

Aasta võis siis olla vast 2001. Sõber oli saanud VHS’i peal uuemapoolse kinohiti Memento, kus peategelane sõitis ringi porise Jaguar XK8’ga. Vaatasime seda filmi ja fantaseerisime, et kunagi võiks võiks ka ise sellisega ringi kulgeda…

Jaguar filmist Memento. Allikas: https://www.imcdb.org/

Kerime nüüd 13 aastat edasi… Aasta on 2014. Mai lõpp. Sõbral tekkis fantaasia, et nädalavahetusel võiks Tartusse peole minna. Esialgu ei tundunud see plaan minu jaoks just kuigi ahvatlev. Lihtsalt ei viitsinud. Kuid mingil hetkel komistasin järjekordselt auto24 sirvides ühe lahtise Jaguar XK8 müügikuulutuse otsa. Auto asus Tartus ja hind oli isegi ahvatlev (äkki 7500€?). Aga pildi peal oli interjööri värv kuidagi veidralt punane. Kuidagi tundus jabur ja panin kuulutuse kinni.

Sõber ikkagi ei tahtnud kuidagimoodi alla anda ning üritas mind endiselt veenda, et Tartusse peole minek oleks üks pagana hea mõte. Ajasin endiselt sõrgu vastu, kuni jälle meenus see nähtud kuulutus. Huvi pärast võiks ikkagi ju masina üle vaadata… Ning plaan lõunaprovintsi minekuks sai lukku.

Vaja ikka järgi minna

Mida lähemale nädalavahetus jõudis, seda rohkem hakkas ahv peas trummi taguma, et oleks ühte Jaguari hoovi vaja ning reedeks olin juba enamvähem kindel, et kui auto on korralik, siis vist peaks ta ikkagi ära ostma. Selleks ajaks oli hind juba langenud 6900 euro peale (enamasti müüdi neid vahemikus 8000 – 10 000 €).

Tegin müüjale telefonikõne, et uurida, kuna oleks võimalik autot vaatama minna. Selgus, et masin pole päris tema oma, vaid ta vahendab sõbra kuulutust, kuna viimane kolis ära Austraaliasse ning on vaja kiirelt kogu masinapark siin ära realiseerida. Leppisime vaatamise aja kokku pühapäeva peale. See siis tähendas, et nii reede kui ka laupäev tuleks Tartus ära sisustada. Ja sellega saime loomulikult fantastiliselt hakkama.

Jaguari-ostmise kohustuslikud kostüümid

Laupäevase korraliku pole-vist-veel-päris-kaineks-saanud meeleolu pealt tekkis veel idee, et kui lähme nii veidrat masinat vaatama, siis võiksime ise ka vähemalt sama veidrad välja näha. Tundus kuidagi hea mõte ning suundusime kaubamajja. Ja nagu tellimise peale olid seal lillat värvi ülikonnad kena 60% allahindlusega. Tõmbasime need kohe selga ja suundusime sealt edasi kuhugi Raadile kaltsukasse, et veelgi vinti üle keerata ning leida juurde veel mingeid aksessuaare. Leopardimustrilised kaelarätid. Jackpot!

Hind kukkus nagu kivi

Pummeldasime kenasti veel terve laupäeva äsjasoetatud uhkes outfit’is. Kangesti oleks tahtnud juba autot vaatama minna, aga pidime kannatama pühapäeva lõunani. Õnneks igav ei olnud ning aeg lendas kiiresti. Vahepeal vaatasin veel korra kuulutust – hind oli langenud juba 6700 euro peale. Kena. Ülikond nagu tasuta saadud.

Pühapäev. Lõunalauas kohatud preilid tagaistmel, suundusime mingisugusesse eramajade rajooni autot vaatama. Ta nägi ikka nii pagana veider välja. Ja seda heas mõttes. Müügi vahendajaks oli üks varajastes kahekümnendates noormees, kes autost just ise midagi liiga palju ei teadnud. Katust oskas vähemalt maha võtta. Mingil määral esines iluvigu, aga need ei häirinud (see käis siis auto kohta). Kiirendades oli ka tunda kerget vibratsiooni, kuid muidu nurrus see V8 mootor kenasti.

Proovisõit siiski ei suutnud mu ostumõtteid eemale peletada ning nüüd tuli siis veel hind paika saada ning tehing ära teha. Vahendaja mäletas veel 6900 eurost hinnasoovi, kuid kui avasin kuulutuse, et näidata talle vahepealset langust, siis üllatuseks oli seal juba järgmine number – 6100€ ! Omanik oli jõudnud veel samal päeval seda allapoole korrigeerida. Kiire pangaülekanne ning võtmed ja ostumüügileping olemas.

Kuradile need Tinderi-preilid

Kuna uus masin oli käes, siis kadus igasugune huvi kaasasolnud preilide vastu ning toimetasime nad Tartu kesklinna, et ise suunduda maanteeametisse autot ringi vormistama. Ja teekond kodu poole võis alata – 30 kraadi sooja, seega loomulikult avatud katusega.

Pilt siiski ei pärine koduhoovist

Esmaspäeva hommikul silmitsesin rõdul oma nädalavahetuse peo tagajärgi – kass on hoovis! Huvitav, kas saab hiljem ka kahetseda või väga palju kahetseda… Aga seal ta seisis ning vähemalt eemalt oli kena vaadata. Tagantjärele võib öelda, et see ilmselt oli mu kõige kulukam pidu läbi ajaloo, mille arveid saan maksta veel senimaani. Aga mul oli nüüd lahtine Jaguar XK8. Võimas!


100autot.ee Facebooki kanal



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga