#14 Range Rover '14 november 3, 2021 8 kommentaari
#14 Range Rover ja kiiruskaamera

##14 : Land Rover Range Rover Vogue 3.0 2014a

Mis juhtub siis, kui üks loll idee pääseb pea seest vabadusse ja läheb päris maailma rändama? Antud juhul tekkis sellest üks napakas automüügi kuulutus, mis hakkas kohe õige pea omaette elu elama. Võta või popkorni ligi ja vaata, kuhu see asi välja viib…

Õnneks suurem osa „geniaalsetest“ ideesähvatustest ei pääse kas enda poolt kehtestatud filtritest läbi või jäävad puhtalt laiskuse tõttu ainult mõttetasandile. Ja tõenäoliselt maailm võidab sellest – vähem laga ja lollust. Tänu jumalale on mul sellised vahendid nagu aeg ja raha küllaltki piiratud. Muidu ainult taolise jamaga tegelekski.

Range Roverist seekord liigselt ei räägikski. Töötab ja sõidab endiselt ning elu on temaga lill. Uute koroonareeglite tõttu ei kulu raha ka enam kütusele, sest ilma maskita ei teenindata. Aga kui kütus on juba paagis.. Maski pole, siis ei jaama sisse astuda ei või! No hästi, jääb siis maksmata.

Need kiiruskaamerad

Tegelikult ei ole ma paadunud liiklushuligaan. Isegi vargil ei käi. Sõgedat ja arutut kihutamist ei poolda, kui see ei jää just kinnisele ja kontrollitud territooriumile või siis rallirajale. Oma 26-aastase autojuhtimise staaži juures (millest viimased 20 on möödunud juhiluba omades) olen jäänud politsei radarisse vaid kahel korral – Eesti tunnustamata lõunaprovintsis ehk Lätis, kus kogu liikluskorraldus on lihtsalt ajuvaba ja arusaamatu ning korra ka kogemata mootorratta seljas.

Neelukoht. Mul on samast paigast kolm erinevat pilti

Hoopis teine lugu on aga kiiruskaameratega. Just nende mobiilsetega, mis paigutatakse enamjaolt täiesti kasututesse kohtadesse – enamjaolt linna suuremate magistraalide äärde, kus tavapärane liiklusvoog ongi pisut kiirem ja see natukene suurem kiirus tegelikkuses endast erilist ohtu ei kujuta. Küll on aga neis paigus hea trahviraha koguda.

Üldiselt oleks viisakas auto ära ka pesta enne müügipiltide tegemist

Valdavalt ongi kuulutuse pildid just mobiilsetest kaameratest saadud. Mõned kogemata aga mõned ka meelega – täpse sihtimise korral saab kuue euro eest mustvalge pildi. Tüütu lugu on muidugi see, et ega koos trahviteatega fotod automaatselt su postkasti maandu. Tuleb teha eraldi digitaalselt allkirjastatud avaldus ja siis saad oma kalli (või odava) raha eest pildid kätte (mul on juba ammu vastavad mustandid ära salvestatud).

Ühe kuulutuse lugu

Igatahes olin sõpradele paar korda naljaga pooleks maininud, et mul neid kiiruskaamera pilte peaaegu juba ühe autokuulutuse jagu. Vaja vaid leida üks kaamera kolmekümne alas, kus liiklust poleks ning saaks ka tagurpidi läbi lasta. Ning siis potsatas postkasti järjekordne teade uuest fotost. Esimese hooga mõtlesin, et see on Pontiac Aztek’ist, mille olin eelmise päeval meelega ära korjanud, sest sellest autost polnud mul ühtegi head pilti. Aga ei, jälle Range Rover.

Pildi hind läks planeeritust kallimaks, kuna usaldasin spidomeetrit

Seega oli aeg oma napakas nali ära teha, kuulutus valmis vorpida ning paarile sõbrale edasi jagada – ehk tõmbab korraks näo naerule. Aga et ta hakkab täiesti omaette elu elama, seda ma poleks osanud isegi parima tahtmise juures ette näha. Esimesena korjas Range Roveri üles Masinawärgi sotsiaalmeedia kanal, seejärel juba Autogeeniuse päeva kuulutuse rubriik.

Statoil on ka tasuta reklaami saanud

Mõned tunnid hiljem oli aga pidu läbi – suhtlusportaali auto24 tublid moderaatorid võtsid kuulutuse maha ning tegid väikese ettekirjutuse – hind oli eksitav ning ühes kuulutuses ei tohi korraga kahte autot müüa… Kuna hinnastuspoliitika on neil sõltuvuses sõiduki müügihinnast, siis sai algselt soodushinna lahtrisse pandud 5 000 eurot ning see kehtis viimasel pildid ilutsevale Pontiac Aztek’ile (kuulutus oli kohe 10€ odavam). Korrektuurid tehtud, ebasobiv sisu eemaldatud, läks Range Rover ülesse tagasi.

Ulmeline vaatamiste arv

Ja siis hakkas kerima… Esimese nelja tunniga oli vaatamiste arv juba üle nelja tuhande. Isiklikud senised rekordid olid jäänud sinna 1500-1800 vahele (põnevamate autode puhul ja seda ka terve päeva peale). Neli tuhat tundus juba ulmeline number. Põrsas oli aiast välja pääsenud ning vaikselt sain aru, et kinni teda enam ei püüa. Sõpradele mõeldud nali keris hoogsalt mööda sotsiaalmeediat ringi. Kõige suurem hirm oli, et äkki keegi tuleb veel päriselt autot ära ostma…

Reeglina on kuulutuse vaadatavused ikka 100x väiksemad olnud. Mis ma varem valesti olen teinud?

Päeva lõpuks keris vaatamiste arv juba üle kahekümnenelja tuhande. Olin kergelt hämmingus aga samas oli ka veidi põnev jälgida, kui kaugele see asi läheb. Postituse kirjutamise ajal oli Range Rover juba jõudnud ka elu24 staariks saada. Seega, popkorni juurde ja vaatame, mis saab.


100autot sotsiaalmeedias8 kommentaari

 • Johann

  • 4. nov. 2021, 11:32
  • Vasta

  500 ja ostan kohe kiire tehing

  • 100autot

   • 4. nov. 2021, 11:35
   • Vasta

   Vot ühtegi sellist rondiärikate pakkumist polegi tulnud 😀

 • Andres

  • 4. nov. 2021, 06:12
  • Vasta

  Maksa 500 ja võtan ära

    • 100autot

     • 8. nov. 2021, 12:54
     • Vasta

     Õnneks jäi siiski alles.
     Auto sai uued numbrid külge ja tundus mõistlik see tsirkus ära lõpetada.

  • 100autot

   • 8. nov. 2021, 09:25
   • Vasta

   Õige pisut 🙂
   Juhiluba naljalt ikka kuueaastastele veel välja ei jagata


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga