#23 MB A140 '97 november 20, 2020 Lisa kommentaar
#23 300 euro challenge - 100autot.ee

#23 Mercedes-Benz A140 ’97

Kas 300 euro challenge ikka veel käib ehk neljas nädal selle muruniitja hinnaga Mersuga. Jah, ta endiselt veel sõidab, aga kas ka mina temaga sõidan? Eriti veel peale seda laastavat Hort Auto ülevaadet…

Ei tea, kas asi on vaprus või pigem rumaluses, aga ma pole talle veel käega löönud. Kuigi peab tunnistama, et nädalavahetusel käis ka peast läbi, et viiks ta raisa vanarauda.

Mis juba ostes ei toiminud:

  • külmast peast käivitub ainult break cleaneri abiga
  • pisut on roostet ja auke
  • sisu ülimalt rokane
  • tagumine vasak elektriaken ei taha üles joosta
  • kesklukk ei toimi
  • kõrvalistuja ust ei saa väljast avada
  • tagumised rattad pisut lääpas
  • esituled suhteliselt halliks tuhmunud
  • summuti tundub väga hõre olema
  • kütusenäidik valetab (ei näita kunagi alla poole paagi)
  • kojameeste esimene asend ei tööta

Mis vead vahepeal juurde on tekkinud:

  • tagumine parempoolne pidur on hakanud veidrat kahinat tegema

Mida on remonditud/tuunitud

  • täringud peegli külge
  • kleepekad esi- ja tagaklaasile
  • AMG Stage1 Conversion
  • Auto nina “tuusaks” kleebitud
  • Väntvõlli asendi andur vahetatud
  • Kõrvalistuja ust saab nüüd väljast avada
  • Tuled lihvitud-poleeritud-vahtatud
  • Kasutatud viisakamad lamellid koos nirumate velgedega

Kulutabel


Esmaspäev – 16.11.2020

LS päeva alguses: 163372 km

Kodukontori päev ning igasugune auto kasutamise vajadus puudus. Ja ka niisama tiirule ei viitsinud minna. Las nad vahivad seal parklas üksteisele otsa. Äkki veel paarituvad, siis saaks tasuta ühe beebiauto juurde…

Õhtune trenni tiiru au jäi seekord aga S-klassi kanda. Sest noh, oli vaja sellega ju eputama minna. AMG putukale kilomeetreid päeva jooksul ei kogunenudki.


Teisipäev – 17.11.2020

LS päeva alguses: 163372 km

Hommikul sai proua ka uhketel äsja paigaldatud S-klassi nahkistmetel sõita. Kuna auto pidi töökotta viima, siis viisin oma naispoole selle laevaga tööle ära. S-klass remonti ning tagasi kodu hoovi.

w140 kesklinnas uhkeldamas. Krt see kärukonks ikka ei sobi sinna üldse

Ei, ikka on vaja see A-klass käima ajada ning sellega kontorisse vurada. Vajalik surakas käivitamiseks mootorisse tundub juba sama loomulik tegevus nagu hommikul hammaste pesemine. Teoorias võiks ju proovida seda õhukulumõõtjat näppida, aga lihtsalt pole aega olnud.

Kuigi kerge ärevus sellest vigade listist oli veel sees, siis iga kilomeetriga see lahtus. Pidurid ju töötavad täitsa hästi. Ja kui mõni toru peakski purunema, siis päris hetkega pidurid ära ei kao. Lisaks on veel ju ka kässar…

Aga ei mingit draamat. AMG pidas ennast viisakalt üleval. Viis tööle ja tõi ka sama edukalt tagasi. Ta kohe mitte ei taha mul ära laguneda. Kilomeetreid kogunes päeva peale 14.


Kolmapäev – 18.11.2020

LS päeva alguses: 163386 km

Eelmise päeva murevaba sõit pani unustama kõik selle masina hädad ning taaskord sai A-klassile hääled sisse löödud. Okei, pidurdusmaadega olen juba endiselt äärmiselt ettevaatlik. Ja sebrade-ristmike läheduses võtan varakult hoo maha, et vajadusel pidama saaks.

Kes on tihendid ära söönud? Rotid või tihased?

Võiks ju korra üle vaadata ka õli ning jahutusvedelike tasemed, kuna nendega oli veidi pahasti. Aga suva on. Lihtsalt täiesti suva. No kui lähebki mootor kotti, siis las minna.

Nii kui mootori tööle saab, siis kohe korralikult pööret. Ei mingisugust halastust. Esimene käik – ratas ringi. Teine käik – uuesti ratas ringi. Käiguvahetused toimuvad ikka vahetult enne red line’i hoolimata sellest, kas mootor on soe või külm.

Kilomeetreid kogunes kokku taaskord üsna vähe – 15.


Neljapäev – 19.11.2020

LS päeva alguses: 163401 km

Pisut on vaheldust ka ju vaja ning et sellest A-klassi putukast tüdimust ei tekiks, tuleb ka teiste autodega sõita. Täna oli Range Roveri päev, seega Mersu odomeetrile numbreid juurde ei saanud.


Reede – 20.11.2020

LS päeva alguses: 163401 km

Nädala miinimum tuleb ikkagi täis saada, seega polnudki vaja pikalt mõelda, milline masin hommikul käiku läheb. Ja pealegi oli õues pisut lund. Naljakas on see, et ainus auto, millel talverehvid all, ongi see samane Mersu-ront.

Peaaegu oleks juba Range Roveri kasuks otsustanud, aga jah, suvekad… Kahju, et hommikul lumisest autost pilti ei teinud.

Aga päeva peale tuli tore uudis, et kontor läheb teadmata ajaks karoona hirmus kinni. Ehk siis kogu vajalik kola tuleks koju vedada. Päris hea, et hommikul A-klassiga otsustasin tulla! See on ju suuuur auto.

Üllataval kombel mahtus sinna sisse kaks suurt kuvarit, arvuti, kontoritool ning veel hunnik erinevat kraami. Ma ütlen, see auto on ikka täiega under-rated.

Nii halba pilti polegi ammu teinud. Taga istmelt paistab kontori tool, keskel breakcleaneri potsik ning kõrvalistuja kohal laiutab üks kuvaritest.

Kuid kõige suurem mure kogu selle jama juures ongi seotud selle sama 300 euro challenge’ga. On ju vaja vähemalt 2 päeva nädas autoga sõita ning minimaalne kilometraaž 50. Kus pagan (ja millal) ma need vajalikud kilomeetrid nüüd täis sõidan? Tuleb lihtsalt õhtuti AMG’ga linna peal lustimas käia?

Kilomeetreid kogunes kokku täpselt 15 ja kuigi kolm päeva olen see nädal temaga tööl käinud, siis miinimumnorm on ikkagi täitmata. Järelikult tuleb nädalavahetusel mingi sutsakas selle autoga veel teha.


Laupäev – 21.11.2020

LS päeva alguses: 163416 km

Täna oli vaja minna ühele proovisõidu autole järgi. Ja kuna nädala norm oli veel täies mahus täitmata, siis liiga palju variante ei jäänud. See A-klassi käivitus muutuks justkui ajaga järjest raskemaks ja pikemaks. Igatahes breakcleaner’it kulub ikka usinalt.

Seekordse testimasina osas oli kindel fantaasia ning kiiruga kedagi ei leidnud, kellel taoline aparaat käes vedeleks. Seega tuli lasta fantaasial lennata… Ja leidsin. Paar telefoni kõnet ning vurasin oma AMG’ga Kadaka teel asuva NordAuto suunas.

Urr… Pole küll väga seda marki autode austaja, aga…

Kena valge aparaat oli juba eelnevalt õue aetud. Kiirelt pilt dokumendist ja saigi minu jaoks üsna põnevat aparaati testima minna. Mersuga kogunes kilomeetreid nii umbes 8 ringis. Miinimum täis!


Pühapäev – 22.11.2020

LS päeva alguses: 163424 km

Terve tänane päev sai juba ette broneeritud ühe diiselmootoriga auto testimiseks. Hetkel veel väga detaile ei avalikusta, aga küll need pildid mu 100auto näoraamatu postituse alla mingi hetk ilmuvad.

Mersu vedeleb endiselt kenasti NordAuto parklas ning tõenäoliselt teeb seal head reklaami. Ehk kes iganes läheb sinna salongi endale kasutatud autot soetama, siis pilk AMG peale ja kõik autod tunduvad seal selle kõrval korralikud prillikad.

Kilomeetreid ümmargune null. Vähemalt 300 euro challenge apaadiga.


Nädala kokkuvõte

Läbitud kilomeetrid: 52

Sõidupäevi: 4

Tehnilisi rikkeid: 0

Üllatavalt raske on seda nädala minimaalset kilomeetrite hulka täis saada. Võid ju 3 päeva nädalas kontoris AMG’ga käia, aga no ikka jääb puudu… Ilmselgelt peab hakkama vist õhtuti lõbusõidu ringe lisaks tegema. Seda enam, et järgnevad kuud on tõenäoliselt kodukontoris…

Eelmise nädala ehmatus tehnilise seisundi osas hakkab vaikselt üle minema. Teadmatus on õnnistus, nagu öeldakse. Kui eelnevalt oli mu sõidustiil, justkui oleks Kakumäe rikaste rajoonist auto pihta pannud, siis nüüd on see oluliselt ettevaatlikum.

Kõige keerulisem küsimus on see, et mis temaga peale kolme kuu pikkust testimise perioodi teha (kui ta nii kaua muidugi vastu peab)? Kellegil muusikavideos mõnda autot õhku pole vaja lasta?

Tahaks ikkagi jõukas näida, seega käin Selveris, mitte Olegi poes…


Piilu julgelt ka 100auto FB lehele. Sinna satub teinekord päris huvitavaid autosid, mis pole küll minu endaga otseselt väga seotud, aga mille olen oma telefoniga üles pildistanud. Ja võibolla isegi tiiru teinud…



Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga